NATIONALITY
Geboren in Hasselt, België
🇧🇪
BIOGRAFIE
Laurens Vanthoor is een Belgische autocoureur die op 11-jarige leeftijd begon met karten. Hij begon hier in de lokale competities maar vond al snel zijn weg naar de nationale en internationale evenementen. Op 14-jarige leeftijd werd hij Belgisch en Frans kampioen en eindigde als vierde in het Europees kampioenschap karten voor junioren. Daarna reed hij vanaf zijn 17e in de Formule 3. Hij begon in de Duitse Formule 3 bij Van Amersfoort Racing voordat hij overstapte naar de Formule 3 Euroseries. Formule 3 Euroseries. In zijn debuutjaar eindigde hij 4 keer op het podium en werd hij 6e in het eindklassement. Het jaar daarop eindigde hij ook als 6e in het eindklassement. Het volgende jaar stapte hij over naar het FIA GT1 Wereldkampioenschap. Met zijn teamgenoot, Stéphane Ortelli, won hij de eerste race van het seizoen tijdens de eerste race van het seizoen op het Franse Circuit Paul Armagnac.
Hij eindigde ook het kampioenschap op de 4e plaats. In 2013, toen hij 22 jaar oud was, ging de FIA ​​GT Series van start (de opvolger van het FIA GT1 Wereldkampioenschap). Vanthoor en Ortelli waren de uiteindelijke winnaars. Vanthoor won ook een aantal grote races zoals Blancpain GT, de 24 Hours of Spa. Tegenwoordig racet Vanthoor voor Porsche Motorsport in IMSA in de 911 RSR.