Wielrennen op de weg, mountainbiken
NATIONALITY
Geboren in Genk, België
BIOGRAFIE
Jens begon met wielrennen toen hij herstellende was van een voetbalblessure en werd al snel verliefd op deze sport. In zijn eerste jaar als junior behaalde hij talloze podiumplaatsen en een overwinning in de Mountain Bike World Cups. Het jaar daarop won hij de nationale en Europese titels, naast verschillende wereldbekeroverwinningen. Ook in de categorie U23 bleef hij het goed doen.

Met een zesde plaats op het WK in zijn eerste jaar als U-23-renner en een WK-overwinning het jaar daarop, maakte hij een goede start. In zijn derde jaar als U23-renner kon hij echter niet koersen vanwege een knieblessure. In zijn laatste jaar als Onder-23-rijder eindigde Jens in stijl, met een 5e plaats op de Wereldbeker, een 3e plaats op de Europese Kampioenschappen en 4 top tien-finishes in Wereldbekers, waardoor hij in 2016 prof kon worden.

Bij de elites won hij al 3 nationale titels, 3 keer een 3 Nations Cup en de Franse beker. Hij baant zich gestaag een weg naar de top.